Hovězí burger se slaninou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Hovězí maso mleté
  • 400 g Anglická slanina
  • 200 g Sýr Čedar
  • 50 g Máslo bylinkové
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Žemle tuková
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Cibule červená
  • 4 ks Salát hlávkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1214 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 82 g
  • Sodík 1471 mg
  • Bílkoviny 75 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 244.5 mg
  • Draslík 1043.8 mg
  • Vláknina 8020 mg
  • Vitamín A 8020 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso osolíme, rozdělíme na 4 porce a upravíme do tvaru karbanátků. Opečeme na grilu nebo na teflonové pánvi cca 12min pro propečený, 8min medium nebo 4min pro krvavý.

  • 2

    Čerstvé bulky rozkrojíme napůl, namažeme máslem a v troubě předehřáté na 180C je dokřupava opečeme.

  • 3

    Anglickou slaninu orestujeme na pánvi cca 3min dokřupava. Sýr nakrájíme na plátky, po jednom položíme na burgery a lehce opečeme na grilu, dokud se sýr neroztaví. Poté přidáme slaninu.

  • 4

    Rajčata a cibuli nakrájíme na plátky a spolu se salátem burgery dozdobíme.

Komentáře k receptu