Rybí filé po cikánsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 0.5 dl Mléko polotučné
  • 1 kg Filé rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 449 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 195 mg
  • Bílkoviny 108 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 39.3 mg
  • Draslík 23.1 mg
  • Vláknina 1177.4 mg
  • Vitamín A 1177.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 68.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jemně nakrájenou cibuli osmažíme na másle dorůžova, přidáme papriku a osmahneme. Osolené filé vložíme na cibuli a dusíme.

  • 2

    Měkké filé přendáme na talíř, omáčku zahustíme jíškou z másla a mouky a povaříme. Nakonec do omáčky přilijeme mléko a smetanu a ještě povaříme. Omáčka má být světle růžová a hladká.

  • 3

    Podáváme s rýží nebo s houskovým knedlíkem.

Komentáře k receptu