Vejce zapečená se zeleninou a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Olej stolní
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 ks Cibule
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Klobása uzená
  • 2 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 447 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 227 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 515.2 mg
  • Draslík 447.8 mg
  • Vláknina 4012.5 mg
  • Vitamín A 4012.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.5 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na mísku z varného skla vlijeme olej, opečeme na kolečka nakrájenou klobásu, přidáme nasekaný česnek, na kolečka nakrájenou cibuli, očištěné a nakrájené papriky a sůl. Lehce vše osmahneme.

  • 2

    Potom přidáme spařená a oloupaná rajčata nakrájená na kolečka. Na zeleninu vyklepneme celá vejce, posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme dozlatova.

Komentáře k receptu