Zapečená vejce se šunkou a zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Klobása Dunajská
  • 120 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 80 g Šunka dušená
  • 120 g Fazole bílé sterilované
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Rajčata
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Paprika zelená
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 530 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 341 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 512.7 mg
  • Draslík 555 mg
  • Vláknina 8019.6 mg
  • Vitamín A 8019.6 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.5 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole a hrášek slijeme a necháme okapat. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, rajčata nakrájíme na plátky, šunku na nudličky a klobásu na tenká kolečka. Papriku zbavíme semen a nakrájíme na proužky, petrželovou nať jemně nasekáme. Čtyři menší zapékací misky vymažeme máslem.

  • 2

    Na oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme šunku, klobásu, rajčata a dusíme. Poté vmícháme hrášek, fazole, osolíme, opepříme a promícháme.

  • 3

    Směs rozdělíme do zapékacích misek, na směs do každé misky rozklepneme 2 vejce a v předehřáté troubě zapečeme.

  • 4

    Podáváme v misce, sypeme petrželovou natí.

Komentáře k receptu