Zajíc načerno

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Cibule
  • 6 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Sůl
  • 2 ks Nové koření celé
  • 1 ks Zaječí maso
  • 1 šálek Zelenina kořenová
  • 1 polévková lžíce Marmeláda bezinková
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 351 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 96985 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 107.3 mg
  • Draslík 1285.4 mg
  • Vláknina 33523.8 mg
  • Vitamín A 33523.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, osušíme, naporcujeme a osolíme.

  • 2

    Nakrájenou cibuli a zeleninu zpěníme na másle, přidáme maso, koření, ocet, zalijeme do roviny vodou a přikryté dusíme do měkka.

  • 3

    Mezitím si uděláme světlou jíšku a ještě horkou ji přidáme do šťávy, řádně promícháme a necháme ještě 10 minut povařit.

  • 4

    Na závěr omáčku ochutíme zavařeninou, neboť by měla být sladkokyselá.

  • 5

    Jako přílohy podáváme knedlíky nebo brambory.

Komentáře k receptu