Jehněčí maso s rozmarýnem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 125 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 kg Skopová kýta
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 395 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 139 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 203.4 mg
  • Vláknina 5771.5 mg
  • Vitamín A 5771.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozpálíme olej a přidáme jehněčí kýtu s rozmarýnem a česnekem.

  • 2

    Ze všech stran osmahneme, osolíme, opepříme a přilijeme 375ml bílého vína.

  • 3

    Přivedeme k varu a dvě hodiny vaříme pod pokličkou.

  • 4

    Občas obrátíme.

  • 5

    Na snítky rozmarýnu do nahřátého talíře položíme jehněčí kýtu. Odstraníme z hrnce přebytečný tuk, přidáme do něj zbytek vína a povaříme zprudka.

  • 6

    Omáčku podáváme k jehněčímu masu v misce.

Komentáře k receptu