Přírodní sekané řízky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 2 g Muškátový květ
  • 300 g Hovězí maso přední
  • 400 g Vepřová plec
  • 25 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 50 g Strouhanka
  • 100 g Tuk
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mléko polotučné
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Žemle tuková
  • 700 ml Hovězí vývar základní
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 364 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1271 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 112.6 mg
  • Draslík 299 mg
  • Vláknina 955.8 mg
  • Vitamín A 955.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí a vepřové maso jemně umeleme spolu s cibulí a žemlí namočenou v mléce. Mírně osolíme, okořeníme, přidáme rozmíchaná vejce, strouhanku a vše dobře promícháme.

  • 2

    Ze směsi tvarujeme asi 1cm silné řízky, vložíme je do pekáče vytřeného tukem, poprášíme je moukou a prudce je zapečeme v troubě. Řízky obrátíme, zastříkneme vývarem a pod poklicí dusíme cca 15 minut.

  • 3

    Potom řízky vyjmeme, šťávu s výpekem zalijeme vývarem, povaříme a přecedíme na řízky, které ještě 15 minut ve šťávě dusíme.

  • 4

    Před koncem dušení šťávu podle chuti přisolíme a zjemníme máslem.

Komentáře k receptu