Kambala se slanou hořčičnou pěnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Špenát listový čerstvý
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 ks Kambala
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Hořčičné semínko
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 976 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 1241 mg
  • Bílkoviny 126 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 428.8 mg
  • Draslík 2022.6 mg
  • Vláknina 2198.8 mg
  • Vitamín A 2198.8 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kambaly naporcujeme na 8 filetů a naskládáme na plech vyložený pečicím papírem, který jsme zlehka potřeli olejem. Maso ochutíme solí, pepřem a nasekanou petrželkou.

  • 2

    Smetanu ušleháme, vmícháme hořčičná semínka, špetku soli a lžíci nasekané petrželky. Poté zlehka zamícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a špetky soli.

  • 3

    Vzniklou hořčičnou pěnou potřeme ryby a pečeme 6-8min v troubě předehřáté na 240-250C. Nakonec je ještě 1min zapečeme pod rozpáleným grilem.

  • 4

    Špenátové listy potřeme olejem, osolíme, opepříme, rozdělíme na talíře, poklademe na ně horké filety a ihned podáváme.

Komentáře k receptu