Treska po burgundsku
Suroviny
- 170 g Anglická slanina
- 45 g Máslo čerstvé
- 540 g Filé z aljašské tresky
- 170 g Žampiony čerstvé
- 120 g Cibule sterilovaná
- 455 ml Víno červené
- 285 ml Vývar rybí
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Tymián čerstvý
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 560 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 33 g
- Sodík 701 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 98.2 mg
- Draslík 589 mg
- Vláknina 6214.5 mg
- Vitamín A 6214.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Připravíme omáčku - rozpálíme v hrnci lžíci oleje a 15g másla, přidáme nakrájenou cibuli, 55g nakrájené slaniny, nakrájené žampiony a 15 minut smažíme. Poprášíme moukou a minutu smažíme. 
- 
                                2Přilijeme červené víno a vývar, přidáme bylinky, pepř a 30 minut za občasného míchání dusíme. 
- 
                                3Nakládané cibulky ponoříme na 2 minuty do vroucí vody. Necháme okapat a zbavíme slupky. 
- 
                                4V další pánvi rozpálíme zbytek oleje a 15g másla a osmahneme nakrájenou cibuli. Přidáme zbytek slaniny a smažíme dokřupava. Odstavíme. 
- 
                                5Nakrájené rybí maso na kostičky minutu smažíme ze všech stran. 
- 
                                6Rozpálíme zbytek másla a smažíme 3 minuty žampiony v celku. 
- 
                                7Omáčku nalijeme do hrnce, přidáme cibulku a slaninu a 10 minut povaříme. 
- 
                                8Přidáme tresčí maso a žampiony a vaříme, dokud není maso hotové. 
- 
                                9Ozdobíme petrželkou a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        