Dušený králík s olivami a cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 225 g Cibule
  • 750 g Králičí maso
  • 75 ml Olej olivový
  • 375 ml Víno bílé
  • 175 ml Vývar drůbeží
  • 3 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 6 stroužek Česnek
  • 0.5 hrnek Olivy černé
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 3 polévková lžíce Oregano sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 605 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 426 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 106.9 mg
  • Draslík 825.6 mg
  • Vláknina 4466 mg
  • Vitamín A 4466 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme v míse králičí maso, víno, oregano a bobkové listy. Přiklopíme a dáme do lednice přes noc marinovat.

  • 2

    Vyndáme králičí maso a marinádu uchováme.

  • 3

    Na 175 stupňů předehřejeme troubu. Na rozpáleném oleji osmahneme z obou stran maso a dáme do zapékací mísy.

  • 4

    Osmahneme v pánvi nakrájenou cibuli a česnek, přidáme papriku a 2 minuty smažíme za stálého míchání. Přilijeme vývar a marinádu a přivedeme k varu.

  • 5

    Přelijeme vzniklou šťávou králičí maso, přidáme olivy, osolíme a opepříme.

  • 6

    Přiklopíme zapékací mísu a 90 minut pečeme, dokud není maso měkké.

  • 7

    Ozdobíme oreganem a podáváme.

Komentáře k receptu