Dušený králík

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Králičí maso
  • 250 g Zelenina kořenová
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Jíška instantní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 352 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 83 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 120.9 mg
  • Draslík 678.8 mg
  • Vláknina 2859 mg
  • Vitamín A 2859 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Opláchneme, osušíme a naporcujeme králíka. Jednotlivé porce osmahneme ze všech stran na oleji. Přidáme nakrájenou cibulku a česnek. Podlijeme hrnkem vody, osolíme, přidáme majoránku a necháme dusit.

  • 2

    Na pánvi orestujeme zeleninu na másle, osolíme a necháme trochu podusit.

  • 3

    Králičí maso vyndáme a vykostíme, šťávu zahustíme jíškou a přivedeme k varu, mícháme.

  • 4

    Maso vložíme do hotové omáčky, přidáme zeleninu, prohřejeme a podáváme.

Komentáře k receptu