Španělské kuře s klobásou chorizo

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 75 g Klobása Dunajská
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 50 g Olivy černé
  • 600 g Kuřecí stehna
  • 50 ml Martini bianco
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pomerančová kůra
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 468 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 432 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 124.5 mg
  • Draslík 620 mg
  • Vláknina 5250.4 mg
  • Vitamín A 5250.4 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 66.9 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do teflonové pánve dáme kuřecí stehna a bez oleje smažíme 8 minut dozlatova. Obracíme, poté vyndáme a dáme stranou.

  • 2

    Ve stejné pánvi na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, česnek a papriku.

  • 3

    Přidáme kuřecí maso, mletou papriku, vermut, rajčata, bobkový list a pomerančovou kůru.

  • 4

    Přivedeme směs k varu, zmírníme teplotu a dusíme 40 minut pod pokličkou, dokud není maso měkké. Občas zamícháme.

  • 5

    Přidáme klobásu a olivy a 5 minut dusíme. Osolíme, opepříme a podáváme.

Komentáře k receptu