Španělské kuře s krevetami a klobásou chorizo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 40 g Oregano sušené
  • 120 g Klobása Chorizo
  • 120 g Krevety tygří - loupané
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 200 ml Víno bílé
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Kuřecí čtvrtky
  • 5 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 758 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 1247 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 62.5 mg
  • Draslík 434.2 mg
  • Vláknina 17512.5 mg
  • Vitamín A 17512.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.8 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z kuřecích čtvrtek stáhneme kůži. Na velké pánvi se silným dnem rozehřejeme olej a čtvrtky kuřete na něm při silnějším ohni osmahneme ze všech stran dozlatova.Papriku rozpůlíme, zbavíme semena nakrájíme na nudličky Cibuli nakrájíme na kolečka. Papriku a cibuli pak přidáme na pánev ke kuřeti a zvolna je opékáme doměkka.

  • 2

    K masu s paprikou a cibuli i přidáme česnek, rajčata, víno, oregana (dobromysl), sůl a pepř. Omáčku přivedeme k varu, potom pánev přikryjeme pokličkou a pokrm 30 minut zvolna dusíme. Kuřecí maso musí být křehké a šťáva vytékající z místa, do něhož zapíchneme grilovací jehlu, musí být čirá.

  • 3

    Klobásu chorizo nakrájíme na tenká kolečka a spolu s krevetami přidáme na pánev. Zamícháme a zvolna dusíme dalších 5 minut. Pokrm podle chuti přisolíme a připepříme a podáváme s rýží.

Komentáře k receptu