Jehněčí maso s jablečným moštem po myslivecku
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 681 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 28 g
- Sodík 518 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 284.5 mg
- Draslík 2187.4 mg
- Vláknina 24831.2 mg
- Vitamín A 24831.2 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 70.9 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Na 175 stupňů předehřejeme troubu. 
- 
                                2V pánvi se silným dnem rozpálíme lžíci oleje, přidáme kotlety a 2 minuty z obou stran smažíme. Kotlety vyndáme a odložíme. 
- 
                                3Do stejné pánve dáme játra a 30 vteřin smažíme z obou stran. 
- 
                                4Do zapékací mísy vložíme polovinu nakrájené cibule a brambor. Navršíme na ně kotlety, přidáme polovinu nakrájené mrkve, pórku, celeru a játra. Pokryjeme zbytkem mrkve, pórku a celeru. 
- 
                                5Každou vrstvu osolíme a opepříme. Zakončíme vrstvou cibule a brambor. 
- 
                                6Ozdobíme pokrm majoránkou, zalijeme jablečným moštem a potřeme olejem. 
- 
                                7Přiklopíme zapékací mísu a 90 minut dusíme v troubě, dokud není maso měkké. 
- 
                                8Sejmeme poklici, mísu dáme do horní části trouby a pečeme 30 minut, dokud brambory nezhnědnou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        