Mléčná polévka s vejci
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 256 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 17 g
- Sodík 144 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 269.8 mg
- Draslík 78.4 mg
- Vláknina 695.8 mg
- Vitamín A 695.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vodou, rozšleháme a povaříme. Do polévky přidáme sůl, bobkový list, ocet a mléko. Zvolna vaříme asi 30 minut. 
- 
                                2Potom do polévky vlijeme po jednom vejce vyklepnutá do šálku a necháme je vařit, až ztuhnou bílky. 
- 
                                3Polévku ihned podáváme, dokud jsou žloutky měkké. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        