Mléčná polévka s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 l Voda pitná
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 256 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 144 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 269.8 mg
  • Draslík 78.4 mg
  • Vláknina 695.8 mg
  • Vitamín A 695.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vodou, rozšleháme a povaříme. Do polévky přidáme sůl, bobkový list, ocet a mléko. Zvolna vaříme asi 30 minut.

  • 2

    Potom do polévky vlijeme po jednom vejce vyklepnutá do šálku a necháme je vařit, až ztuhnou bílky.

  • 3

    Polévku ihned podáváme, dokud jsou žloutky měkké.

Komentáře k receptu