Polévka višňová

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 500 g Višně
  • 100 g Cukr krupice
  • 100 ml Zakysaná smetana
  • 2 ks Žemle tuková
  • 1 ks Hřebíček
  • 1 l Voda pitná
  • 1 balení Pudinkový prášek - vanilkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 557 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 36 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 25 mg
  • Draslík 253.4 mg
  • Vláknina 4088.5 mg
  • Vitamín A 4088.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vypeckujeme višně.

  • 2

    Do vroucí vody s cukrem přidáme hřebíček a skořici a 10 minut vaříme pozvolna višně.

  • 3

    Zalijeme pudinkovým práškem rozmíchaným v malém množství vody a povaříme do zhoustnutí. Ochutíme zakysanou smetanou a můžeme dle chuťi přisladit.

  • 4

    Nakrájené houstičky dozlatova osmahneme na másle.

  • 5

    Nalijeme na talíře višňovou polévku a podáváme se smaženými houstičkami.

Komentáře k receptu