Jehněčí nudličky nakyselo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Jehněčí kýta
  • 250 g Zelenina nakládaná
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 1 špetka Kardamom
  • 1 špetka Rozmarýn sušený
  • 1 špetka Česnek sušený
  • 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 3 polévková lžíce Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 346 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 290 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 86.1 mg
  • Draslík 460.7 mg
  • Vláknina 4910.8 mg
  • Vitamín A 4910.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso osušíme a nakrájíme na nudličky. Smícháme koření, sůl a pepř s olejem a necháme ve směsi maso cca 15-20min marinovat.

  • 2

    Poté rozpálíme wok, vložíme maso i s marinádou a za stálého míchání cca 5-6min orestujeme.

  • 3

    Přidáme nakládanou zeleninu i s nálevem a 3-4min podusíme. Na závěr přimícháme smetanu.

  • 4

    Pokrm rozdělíme do misek a ihned horký podáváme.

Komentáře k receptu