Telecí plec na paprice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 400 g Telecí plec
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 258 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 293 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 104 mg
  • Draslík 396.2 mg
  • Vláknina 1882.2 mg
  • Vitamín A 1882.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na menší kostky.

  • 2

    Jemně nakrájenou cibuli osmažíme na másle a pod pokličkou dusíme. Potom přidáme maso a spolu s cibulí je opečeme. Osolíme, opepříme, přidáme papriku, nastrouhaný česnek a rajčatový protlak. Podlijeme vodou a dusíme doměkka.

Komentáře k receptu