Telecí plec na rajčatech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Telecí plec
  • 400 g Rajčata
  • 40 g Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 šálek Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 265 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 322 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 113.1 mg
  • Draslík 741.7 mg
  • Vláknina 5327.3 mg
  • Vitamín A 5327.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou plec potřeme česnekem utřeným se solí, opepříme a po všech stranách opečeme na oleji.

  • 2

    Přidáme nakrájená rajčata, cibulky, rozmarýn, petrželku a sůl. Vše dusíme na mírném ohni doměkka. Během dušení maso podléváme trochou vody.

  • 3

    Měkké maso i cibulky vyjmeme a šťávu prolisujeme a podle chuti přisolíme.

Komentáře k receptu