Cibulové kotlety se sýrem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 600 g Vepřové kotlety
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 100 ml Voda pitná
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 430 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 163 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 188.8 mg
  • Draslík 571.4 mg
  • Vláknina 921.3 mg
  • Vitamín A 921.3 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Od kosti nařízneme kotlety, naklepeme, osolíme a opepříme. Oloupeme a nakrájíme cibuli.

  • 2

    Rozmícháme do mléka vejce, mouku a špetku soli.

  • 3

    Rozehřejeme na pánvi olej a po obou stranách osmahneme kotlety. Vyndáme je a vložíme do horké mísy do tepla. Ve stejném oleji osmahneme cibuli.

  • 4

    Olej s cibulí nalijeme do pekáče, položíme na něj kotlety, podlijeme mírně vodou, zakryjeme a v horké troubě zapečeme.

  • 5

    Po chvilce maso zalijeme připraveným těstíčkem, posypeme strouhaným sýrem a 20 minut zapékáme.

Komentáře k receptu