Paprikové lusky po rumunsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Paprika zelená
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 130 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 142 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 126.3 mg
  • Draslík 251.3 mg
  • Vláknina 4289.8 mg
  • Vitamín A 4289.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 82.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky spaříme v horké osolené vodě, vychladíme a necháme okapat.

  • 2

    Na třetině oleje osmahneme jemně nakrájenou cibuli dorůžova, zalijeme rozmíchanými vejci, osolíme, opepříme a za stálého míchání necháme vejce srazit.

  • 3

    Míchanými vejci plníme paprikové lusky a dusíme je na zbylém tuku s trochou vývaru.

  • 4

    Podáváme s rýží, přelité vlastní šťávou.

Komentáře k receptu