Škubánky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 504 kcal
 - Sacharidy 59 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 246 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 24.3 mg
 - Draslík 1036.3 mg
 - Vláknina 14300 mg
 - Vitamín A 14300 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.5 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oškrábeme, nakrájíme na čtvrtky a dáme vařit do slané vroucí vody.
 - 
                                2
Jakmile jsou brambory měkké, tak scedíme půlku vody z brambor do připravené nádoby. Obrácenou vařečkou uděláme do brambor několik děr a do nich nasypeme mouku. Zalijeme asi polovinou slité vody a přikryjeme poklicí.
 - 
                                3
Brambory necháme stát asi 20 minut na nejmenším plameni dokud se mouka nepropaří.
 - 
                                4
Pak přebytečnou vodu, pokud nějaká bude, slijeme a brambory i s moukou propracujeme na husté těsto bez hrudek, musí být hladké.
 - 
                                5
Dle chuti osolíme.
 - 
                                6
Hotové škubánky podáváme tak, že si namočíme lžíci v sádle a vykrajujeme škubánky z těsta přímo na talíř.