Mleté maso po rumunsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Vepřové maso mleté
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 616 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 165 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 162.9 mg
  • Draslík 576.5 mg
  • Vláknina 902.3 mg
  • Vitamín A 902.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 64.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme zelí, rozebereme a celé listy povaříme v malém množství osolené vody. Scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Pokrájíme vychladlé zelí na větší kousky.

  • 3

    Oloupeme a nakrájíme cibuli.

  • 4

    V hrnci rozehřejeme sádlo a osmahneme cibuli, přidáme mleté maso, sůl, pepř a vše promícháme a podusíme.

  • 5

    Vymažeme sádlem pekáč a klademe do něj postupně vrstvu z poloviny zelí a masa. Zalijeme polovinou smetany a opět vrstvu zelí, masa a zalijeme druhou polovinou smetany.

  • 6

    30 minut pečeme ve vyhřáté troubě a podáváme horké s chlebem.

Komentáře k receptu