Mleté skopové maso s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rýže loupaná
  • 100 g Sýr Gouda 45%
  • 300 g Skopová plec
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Lilek
  • 1 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1.68 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 546 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 411 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 527.4 mg
  • Vláknina 11440 mg
  • Vitamín A 11440 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na části oleje zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme umleté maso, osmahneme je a osolíme. Podlijeme trochou horké vody, dusíme asi 20 minut.

  • 2

    Zeleninu očistíme a omyjeme, lilek nakrájíme na plátky, osolíme, přikrytý necháme odležet. Papriku zbavenou jádřinců pokrájíme na proužky, spařená rajčata oloupeme a rozkrájíme na dílky. Rýži propláchneme a spaříme vařící vodou.

  • 3

    Na zbylém oleji osmahneme lilek, papriku, přidáme rajčata, osolíme a chvíli podusíme. Dále přidáme rozmarýn, prolisovaný česnek, podušené maso a rýži. Vše zalijeme horkou vodou a dusíme do měkka.

  • 4

    Nakonec posypeme pokrm nastrouhaným sýrem a necháme v troubě zapéci.

Komentáře k receptu