Sváteční bábovka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
  • 1 špetka Sůl
  • 1.5 hrnek Cukr krupice
  • 2 hrnek Mouka polohrubá
  • 10 polévková lžíce Olej stolní
  • 10 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Kakao - prášek
  • 3 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 383 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 112 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 150.8 mg
  • Draslík 220.8 mg
  • Vláknina 3292.8 mg
  • Vitamín A 3292.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky s cukrem našleháme do husté pěny. Po lžičkách přidáváme olej a polovinu horké vody. Do této našlehané hmoty přisypeme mouku předem smíchanou s práškem do pečiva, pudinkovým práškem a špetkou soli.

  • 2

    Na závěr vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků a také zbylou horkou vodu.

  • 3

    Třetinu těsta smícháme s kakaem rozmíchaným v rumu. Do tukem vymazané a stouhankou vysypané formy nalijeme třetinu světlého těsta, na ně vlijeme kakaové těsto a nakonec dolijeme zbytek světlého těsta.

  • 4

    Vložíme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 45 minut. Upečenou bábovku pocukrujeme.

Komentáře k receptu