Telecí kapsy plněné artyčoky a parmazánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 40 g Sýr Parmezán
  • 100 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 7 ks Artyčoky
  • 1 ks Šalotka
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 6 plátek Telecí kýta
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.56 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 600 kcal
  • Sacharidy 132 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 1429 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 131 g
  • Cholesterol 48.7 mg
  • Draslík 4481.2 mg
  • Vláknina 127977 mg
  • Vitamín A 127977 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 152.6 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Artyčoky očistíme a nakrájíme na tenké plátky. 3 artyčoky ochutíme pepřem, citronovou šťávou a olejem a použijeme je jako přílohu. Zbylé orestujeme na 2 lžících rozpáleného oleje spolu s najemno nasekanou šalotkou. Podlijeme zeleninovým vývarem a cca 15min povaříme. Necháme trochu vychladnout a posypeme strouhaným parmazánem.

  • 2

    Plátky masa naklepeme, doprostřed každého dáme kopeček dušených artyčoků, přeložíme napůl a kapsy zajístíme jehlou.

  • 3

    Vejce rozšleháme a smícháme se zbytkem parmazánu. Kapsy obalíme v mouce, vejci a strouhance a po obou stranách osmažíme dozlatova na rozehřátém másle.

  • 4

    Podáváme horké s artyčokovým salátem.

Komentáře k receptu