Rozinková bábovka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 0.75 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 0.5 ks Cukr vanilka
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 0.75 hrnek Cukr krupice
  • 0.5 hrnek Olej stolní
  • 1 hrnek Mouka polohrubá
  • 1 hrnek Voda pitná
  • 0.5 hrnek Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Hrozinky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 384 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 59 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 109.3 mg
  • Draslík 185.5 mg
  • Vláknina 2196.5 mg
  • Vitamín A 2196.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky s cukrem utřeme do pěny. Postupně k nim střídavě zašleháváme olej, mouku a vodu. Poté vmícháme prášek do pečiva, vanilkový cukr, špetku soli a nastrouhanou citronovou kůru. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a rozinky. Těsto vlijeme do tukem vymazané a strouhankou vysypané formy. Zvolna pečeme 40 - 45 minut.

  • 2

    Před podáváním bábovku pocukrujeme.

Komentáře k receptu