Citronová bábovka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 125 g Máslo čerstvé
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1.5 hrnek Cukr krupice
  • 2.25 hrnek Mouka polohrubá
  • 1 hrnek Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 443 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 111 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 166.2 mg
  • Draslík 149.7 mg
  • Vláknina 2946.6 mg
  • Vitamín A 2946.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutky. Přidáme citronovou šťávu, citronovou kůru a špetku soli. Přisypeme mouku předem smíchanou s pudinkovým práškem, kypřícím práškem a vlijeme vlažné mléko, dobře promícháme. Nakonec vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. Těsto nalijeme do tukem vymazané a strouhankou vysypané formy. V předem vyhřáté troubě pečeme 50 až 60 minut.

  • 2

    Před podáváním bábovku pocukrujeme.

Komentáře k receptu