Sardinky v remuládě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Majolka
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 balení Sardinky v oleji
  • 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 342 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 2153 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 200.4 mg
  • Draslík 85 mg
  • Vláknina 4174.8 mg
  • Vitamín A 4174.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ze sardinek slijeme olej a dáme je na 30 minut do studené vody. Scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Majonézu osolíme, opepříme přidáme hořčici, citrónovou šťávu, špetku cukru a vyšleháme.

  • 3

    Vmícháme najemno nasekanou okurku a předem uvařená, nasekaná vejce, jemně nakrájenou petržel a sardinky. Na závěr lehce přimícháme šlehačku.

  • 4

    Necháme vychladit.

Komentáře k receptu