Jehněčí karé s aromatickou slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 100 g Slanina vepřová
  • 100 ml Víno bílé
  • 100 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cuketa
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 kg Jehněčí pečeně
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Tymián sušený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 546 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 1364 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 175 mg
  • Draslík 686.6 mg
  • Vláknina 3990 mg
  • Vitamín A 3990 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na obalení masa si odložíme 4 plátky slaniny, zbytek rozmixujeme najemno se lžící nasekaných jehliček tymiánu a špetkou soli. Vzniklou směsí potřeme ze všech stran jehněčí maso a celý kus obalíme do plátků slaniny. Ovážeme kuchyňským provázkem.

  • 2

    V kastrolu rozpálíme 3 lžíce oleje a maso zprudka 7-8min opečeme.

  • 3

    Cca 50g mrkve nakrájíme na kostičky a odložíme stranou. Zbytek mrkve a cukety nakrájíme na velké kousky, na obou stranách seřízneme do tvaru špičky a cca 2-3min povaříme v osolené vodě. Slijeme a odložíme stranou.

  • 4

    V kastrole vhodném do trouby rozpálíme zbytek oleje a krátce orestujeme na plátky nakrájenou cibuli a kostičky mrkve. Přidáme maso, podlijeme vínem, zakryjeme a na mírném ohni dusíme 10-12min.

  • 5

    Poté přilijeme naběračku vývaru, zvýšíme teplotu a bez pokličky necháme vydusit šťávu.

  • 6

    Provázek odstraníme, přidáme vařenou zeleninu, vložíme do trouby a při 180C prohřejeme 7-8min.

  • 7

    Jehněčí karé podáváme s teplou zeleninou a vypečnou šťávou.

Komentáře k receptu