Jehněčí karé s aromatickou slaninou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 546 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 37 g
- Sodík 1364 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 175 mg
- Draslík 686.6 mg
- Vláknina 3990 mg
- Vitamín A 3990 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Na obalení masa si odložíme 4 plátky slaniny, zbytek rozmixujeme najemno se lžící nasekaných jehliček tymiánu a špetkou soli. Vzniklou směsí potřeme ze všech stran jehněčí maso a celý kus obalíme do plátků slaniny. Ovážeme kuchyňským provázkem. 
- 
                                2V kastrolu rozpálíme 3 lžíce oleje a maso zprudka 7-8min opečeme. 
- 
                                3Cca 50g mrkve nakrájíme na kostičky a odložíme stranou. Zbytek mrkve a cukety nakrájíme na velké kousky, na obou stranách seřízneme do tvaru špičky a cca 2-3min povaříme v osolené vodě. Slijeme a odložíme stranou. 
- 
                                4V kastrole vhodném do trouby rozpálíme zbytek oleje a krátce orestujeme na plátky nakrájenou cibuli a kostičky mrkve. Přidáme maso, podlijeme vínem, zakryjeme a na mírném ohni dusíme 10-12min. 
- 
                                5Poté přilijeme naběračku vývaru, zvýšíme teplotu a bez pokličky necháme vydusit šťávu. 
- 
                                6Provázek odstraníme, přidáme vařenou zeleninu, vložíme do trouby a při 180C prohřejeme 7-8min. 
- 
                                7Jehněčí karé podáváme s teplou zeleninou a vypečnou šťávou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        