Veka plněná kuřecím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 100 g Šunka dušená
  • 200 g Drůbeží maso vařené
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Veka
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 399 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 99143 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 190.2 mg
  • Draslík 368.5 mg
  • Vláknina 10241 mg
  • Vitamín A 10241 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z veky odřízneme oba konce a vydlabeme měkký vnitřek.

  • 2

    Kuřecí maso, vejce, šunku, okurky a papriku nakrájíme na malé kousky, přidáme strouhaný sýr a vše v míse promícháme.

  • 3

    Do mísy přidáme vydlabaný vnitřek veky, máslo, petržel, ochutíme a promícháme.

  • 4

    Směsí opatrně naplníme veku, zabalíme jí do alobalu a necháme alespon 6 hodin proležet v lednici. Podáváme nakrájenou na kolečka.

Komentáře k receptu