Kuře na rajčatech s vínem I

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Petržel - nať
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.1 l Víno bílé
  • 1 kg Kuře
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 637 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 375 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 191.1 mg
  • Draslík 692 mg
  • Vláknina 2077.5 mg
  • Vitamín A 2077.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.4 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné kuře rozdělíme na čtvrtky, osolíme, zaprášíme hladkou moukou a opečeme po obou stranách na oleji. Opečené kuře podlijeme trochou vývaru, dusíme zhruba 10 minut a přilijeme víno.

  • 2

    Rajčata spaříme, oloupeme, rozčtvrtíme a přidáme spolu s nasekanou petrželovou natí ke kuřeti. Dle potřeby pokrm přisolíme a dusíme do měkka.

Komentáře k receptu