Kuře na rajčatech s vínem II

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Cibule
  • 5 ks Rajčata
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Kuře
  • 0.1 l Víno červené
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1036 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 72 g
  • Sodík 97200 mg
  • Bílkoviny 80 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 330.8 mg
  • Draslík 1128.5 mg
  • Vláknina 3250 mg
  • Vitamín A 3250 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.4 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné kuře rozporcujeme, osolíme a po všech stranách opečeme na másle. Vyjmeme jej a vložíme do kastrolu a uložíme na teple.

  • 2

    Na másle od opékání osmahneme jemně nakrájenou cibuli do světle žluta, přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, zamícháme a přidáme opečené kuře.

  • 3

    Pokrm přikryjeme a dusíme téměř do měkka. Následně podlijeme vínem a dodusíme.

  • 4

    Podáváme s jemnými knedlíky.

Komentáře k receptu