Valašská kyselica

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 1 g Kmín celý
  • 15 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Vývar z hovězích kostí
  • 2.5 dl Zakysaná smetana
  • 2.5 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 363 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1135 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 143.8 mg
  • Draslík 1618 mg
  • Vláknina 6578.5 mg
  • Vitamín A 6578.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané a na kostičky nakrájené brambory vaříme v osolené vodě s kmínem, až jsou téměř měkké. Po uvaření vodu slijeme.

  • 2

    Do mléka nasypeme mouku, přidáme smetanu a žloutek. Vše mírně rozšleháme a zalijeme touto směsí brambory ponořené ve vývaru.

  • 3

    Polévku dochutíme solí a pepřem a dovaříme.

Komentáře k receptu