Svíčkové řezy pečené na grilu s petrželkovým máslem s česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Hovězí svíčková
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 299 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 170 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 90 mg
  • Draslík 701.2 mg
  • Vláknina 132.5 mg
  • Vitamín A 132.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Steaky potřeme rozpuštěným máslem a ochutíme pepřem.

  • 2

    Poté grilujeme na venkovním grilu nad žhavým uhlím 3min po každé straně pro krvavé steaky, 4min pro středně propečené nebo 6min pro dobře propečené steaky.

  • 3

    Hotové řezy osolíme a necháme cca 5min odpočinout.

  • 4

    Podáváme horké, ozdobené petrželkovým máslem s česnekem.

Komentáře k receptu