Bramborová zahuštěná jíškou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Sádlo škvařené
  • 1500 ml Voda pitná
  • 2 ks Brambory
  • 1 ks Celer bulvový
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 špetka Majoránka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 132 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 92 g
  • Sodík 180 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 4.9 mg
  • Draslík 635 mg
  • Vláknina 10278.2 mg
  • Vitamín A 10278.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky.

  • 2

    Mrkev, celer a petržel také. Vše uvaříme ve vodě se solí a kmínem. Ze sádla a mouky si připravíme jíšku, zředíme studenou vodou povaříme a přidáme k měkké zelenině.

  • 3

    Okořeníme majoránkou nebo dle chuti i prolisovaným česnekem.

Komentáře k receptu