Ragú v lasturách po lesnicku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Srnčí plec
  • 100 g Játra telecí
  • 300 g Žampiony čerstvé
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 50 g Cibule
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paštikové koření
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • 2 polévková lžíce Víno červené
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 333 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 903 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 164 mg
  • Draslík 654.4 mg
  • Vláknina 1956.5 mg
  • Vitamín A 1956.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Podusíme na másle s cibulí telecí játra a maso do změknutí. Pak maso a játra vyjmeme a nakrájíme na drobné kostičky.

  • 2

    Na másle podusíme žampiony, které jsme si nakrájeli na plátky a přidáme nakrájené maso a játra. Vše promícháme.

  • 3

    Šťávu z masa vydusíme, aby nám zbyl jen tuk, zaprášíme moukou a zasmažíme. Zalijeme vývarem, okořeníme paštikovým kořením a osolíme.

  • 4

    Vymícháme hustou omáčku a přecedíme ji. Do procezené omáčky přilijeme červené víno.

  • 5

    Polovinu omáčky promícháme s masem a dáváme do ohnivzdorných misek nebo lastur, které jsme předem vymazali máslem.

  • 6

    Zbylou omáčku v troubě zahřejeme a při podávání jí přeléváme ragú.

  • 7

Komentáře k receptu