Ragú polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 40 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 133.3 g Květák
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 26.6 g Vejce slepičí
  • 33.3 g Žemle tuková
  • 20 g Sůl
  • 66.6 g Tuk
  • 0.2 g Pepř černý mletý
  • 13.3 g Polévkové koření
  • 6.6 g Petržel - nať
  • 166.6 g Telecí maso přední
  • 80 g Zelenina kořenová
  • 33.3 g Strouhanka
  • 0.2 g Muškátový květ
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 1.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 187 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 849 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 48.3 mg
  • Draslík 107.4 mg
  • Vláknina 1999.8 mg
  • Vitamín A 1999.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí maso opláchneme, zalijeme 2/5 vody, osolíme a téměř doměkka uvaříme spolu s očištěnou a opláchnutou kořenovou zeleninou.

  • 2

    Květák opláchneme a rozebereme na menší růžičky. Zalijeme jej malým množstvím vody, osolíme a částečně uvaříme.

  • 3

    Ze 2/3 dávky tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, přidáme mletý květ a pepř a za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme vývarem z masa, odvarem z květáku a potřebnou dávkou vody.

  • 4

    Uvedeme do varu a vaříme zvolna nejméně 20 minut.

  • 5

    Ke konci varu přilijeme mléko, krátce povaříme a procedíme hustým cedníkem.

  • 6

    Potom do polévky vložíme na drobné kostičky nakrájené telecí maso, hrášek, květák a znovu krátce povaříme.

  • 7

    Do hotové polévky přidáme polévkové koření, sůl a důkladně povaříme.

  • 8

    Omytou a jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku spolu s malými knedlíčky vkládáme do polévky při podávání.

Komentáře k receptu