Dýně pečené na grilu a bazalková salsa s pečenou paprikou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 145 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 10 g
- Sodík 63 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 621.1 mg
- Vláknina 4399.8 mg
- Vitamín A 4399.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 83.6 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Nejprve připravíme salsu. 
- 
                                2Papriky rozkrojíme, zbavíme semínek, pod rozpáleným grilem opečeme slupkou nahoru, necháme vychladnout pod vlhkým ubrouskem a oloupeme. 
- 
                                3Nakrájíme je na malé kostičky, smícháme s najemno nasekaným česnekem, bazalkovými lístky, octem a 3lžícemi oleje. Ochutíme solí a pepřem a promícháme. Zakryjeme a při pokojové teplotě necháme půl hodiny odpočinout. 
- 
                                4Dýni nakrájíme podélně na plátky silné cca 1cm. Potřeme olejem, ochutíme solí a pepřem. 
- 
                                5Grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím 5-10min po každé straně, dokud nezměknou a nebudou lehce osmahlé. 
- 
                                6Poté rozložíme na talíř a zalijeme salsou. 
- 
                                7Podáváme teplé nebo při pokojové teplotě 
- 
                                8Vhodné i jako příloha např. ke grilovanému masu. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        