Dýně pečené na grilu a bazalková salsa s pečenou paprikou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Dýně
  • 2 ks Česnek
  • 10 ks Bazalka
  • 3 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 145 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 63 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 621.1 mg
  • Vláknina 4399.8 mg
  • Vitamín A 4399.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 83.6 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme salsu.

  • 2

    Papriky rozkrojíme, zbavíme semínek, pod rozpáleným grilem opečeme slupkou nahoru, necháme vychladnout pod vlhkým ubrouskem a oloupeme.

  • 3

    Nakrájíme je na malé kostičky, smícháme s najemno nasekaným česnekem, bazalkovými lístky, octem a 3lžícemi oleje. Ochutíme solí a pepřem a promícháme. Zakryjeme a při pokojové teplotě necháme půl hodiny odpočinout.

  • 4

    Dýni nakrájíme podélně na plátky silné cca 1cm. Potřeme olejem, ochutíme solí a pepřem.

  • 5

    Grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím 5-10min po každé straně, dokud nezměknou a nebudou lehce osmahlé.

  • 6

    Poté rozložíme na talíř a zalijeme salsou.

  • 7

    Podáváme teplé nebo při pokojové teplotě

  • 8

    Vhodné i jako příloha např. ke grilovanému masu.

Komentáře k receptu