Špenátové halušky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Brynza
  • 40 g Tuk
  • 300 g Špenát listový čerstvý
  • 70 g Pšeničná krupice
  • 300 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 459 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 313 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 163.4 mg
  • Draslík 483.9 mg
  • Vláknina 5061 mg
  • Vitamín A 5061 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.9 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozmrazený špenát dusíme asi 3 minuty na cibulce, potom vmícháme brynzu, část sýru, vejce, žloutek a krupici. Osolíme a dochutíme kořením.

  • 2

    Z těsta pomocí lžíce formujeme malé halušky, které vhazujeme do vroucí osolené vody. Poté, co vyplavou na povrch, je dáme do vymazané formy, zasypeme zbylým sýrem a dáme ještě na 20 minut zapéci.

  • 3

    Podáváme se zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu