Dušený pórek s celerem a bulgurem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Celer bulvový
  • 200 g Rajčata
  • 80 g Bulgur
  • 50 g Pyré rajčatové
  • 80 ml Olej olivový
  • 100 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kg Pórek
  • 1 polévková lžíce Oregano čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 450 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 487 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 0.5 mg
  • Draslík 1084.7 mg
  • Vláknina 22836.2 mg
  • Vitamín A 22836.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.7 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný a opláchnutý pórek nakrájíme na kousky, celer oloupeme, opláchneme a nakrájíme nadrobno. Spařená rajčata oloupeme a nakrájíme na kostičky, oregano nasekáme najemno.

  • 2

    Na oleji osmažíme celer s pórkem, vmícháme rajčata, pyré, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a na mírném plameni vaříme, až je zelenina téměř měkká. Poté přimícháme bulgur, je-li třeba, přilijeme vodu, a dusíme doměkka. Před podáváním zeleninu posypeme oreganem.

Komentáře k receptu