Vejce v bramborové kaši

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 500 g Brambory vařené
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 40 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 10 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 536 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 807 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 465.7 mg
  • Draslík 914.1 mg
  • Vláknina 10000 mg
  • Vitamín A 10000 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z uvařených brambor, mléka a žloutku připravíme bramborovou kaši.

  • 2

    Kaši vložíme do vymazané zapékací mísy, doprostřed rozklepneme vejce a osolíme. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme máslem.

  • 3

    Přiklopíme pokličkou a dáme péci. Podáváme se zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu