Drůbeží játra a srdíčka na slanině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 300 g Cibule
  • 1500 g Játra drůbeží
  • 2 g Kmín celý
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 25 g Sůl
  • 150 g Slanina vepřová
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1000 g Kuřecí srdíčka
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 446 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1384 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 146.2 mg
  • Draslík 602.3 mg
  • Vláknina 1294 mg
  • Vitamín A 1294 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 52.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Drůbeží srdíčka očistíme, rozřízneme a spolu s očištěnými játry opláchneme, krátce spaříme horkou vodou a scedíme.

  • 2

    Jemně nakrájenou cibuli osmahneme do zlatavé barvy na slanině nakrájené na kostičky a částečně roztavené, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a dobře prošleháme.

  • 3

    Uvedeme do varu, přidáme kmín, pepř, srdíčka a dusíme.

  • 4

    Když jsou srdíčka téměř měkká, přidáme spařená játra a vše dodusíme doměkka.

  • 5

    Před koncem dušení pokrm podle potřeby osolíme.

Komentáře k receptu