Drůbeží játra na víně s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 300 g Cibule
  • 1000 g Játra drůbeží
  • 150 g Tuk
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 30 g Sůl
  • 100 g Mandle
  • 2 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 dl Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 414 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 1327 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 36.3 mg
  • Draslík 358.5 mg
  • Vláknina 3513 mg
  • Vitamín A 3513 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Drůbeží játra očistíme, opláchneme, necháme okapat a nakrájíme je na větší plátky.

  • 2

    Do rozehřátého tuku dáme jemně nakrájenou cibuli, osmahneme ji, přidáme játra a společně opečeme. Přilijeme víno, opepříme, nasypeme oloupané a překrájené mandle a vše podusíme.

  • 3

    Nakonec pokrm osolíme a znovu podusíme.

  • 4

    Při podávání každou porci zdobíme ušlehanou smetanou.

Komentáře k receptu