Drůbeží játra na víně zapečená s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Máslo čerstvé
  • 400 g Játra drůbeží
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 4 polévková lžíce Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 353 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 270 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 266.3 mg
  • Draslík 322 mg
  • Vláknina 130.8 mg
  • Vitamín A 130.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 50.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Drůbeží játra, očistíme, opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na nudličky. Petrželovou nať nasekáme nadrobno, zapékací mísu vytřeme 20 g másla.

  • 2

    Na zbylém másle ze všech stran osmažíme játra, podlijeme je vínem a dusíme, až se víno vydusí.

  • 3

    Játra vložíme do zapékací mísy, urovnáme, na ně rozklepneme vejce, lehce je osolíme a poprášíme mletou paprikou. V předehřáté troubě zapečeme.

  • 4

    Směs podáváme posypanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu