Třeboňský kapr

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 1000 g Kapr obecný
  • 20 g Sůl
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 75 g Tuk
  • 500 g Lečo sterilované
  • 5 g Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 253 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 947 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 79.1 mg
  • Draslík 477 mg
  • Vláknina 714 mg
  • Vitamín A 714 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného kapra omyjeme ve vlažné vodě. Podélným řezem jej rozpůlíme a nasekáme na porce.

  • 2

    Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Na části tuku ji dorůžova osmahneme, přidáme mletou papriku, krátce ji zpěníme, přidáme lečo a vše podusíme.

  • 3

    Porce kapra osolíme a po obou stranách opečeme v horkém tuku. Vložíme je do připraveného základu a společně podusíme. Podle potřeby přisolíme.

  • 4

    Nakonec přidáme máslo a ještě krátce podusíme.

Komentáře k receptu