Kapr smažený ve vinném těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1000 g Kapr obecný
  • 20 g Sůl
  • 120 g Vejce slepičí
  • 70 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 70 g Mouka pšeničná hrubá
  • 40 g Tuk
  • 0.5 dl Víno bílé
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 246 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 847 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 121.3 mg
  • Draslík 352.8 mg
  • Vláknina 777 mg
  • Vitamín A 777 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného kapra zbavíme kůže a hřbetní kosti. Maso omyjeme, nakrájíme na porce a mírně osolíme.

  • 2

    Z vajec rozšlehaných s vínem, z hladké a hrubé mouky a trošky oleje připravíme těstíčko, ve kterém jednotlivé porce smáčíme. Zvolna je v horkém tuku smažíme do zlatavé barvy.

  • 3

    Po usmažení kapra ihned podáváme.

Komentáře k receptu