Kapr smažený v sýrovém těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1000 g Kapr obecný
  • 20 g Sůl
  • 1.5 g Pepř černý mletý
  • 80 g Vejce slepičí
  • 100 g Mouka pšeničná hrubá
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 70 g Slanina vepřová
  • 200 g Tuk
  • 150 ml Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 426 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 924 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 132.1 mg
  • Draslík 360.3 mg
  • Vláknina 559.5 mg
  • Vitamín A 559.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného kapra omyjeme a zbavíme jej kůže a hřbetní kosti. Nakrájíme jej na porce, mírně osolíme a opepříme.

  • 2

    Z vajec rozšlehaných s mlékem, z mouky a strouhaného sýru připravíme těstíčko, do něhož zamícháme na velmi malé kostičky nakrájenou slaninu.

  • 3

    Jednotlivé porce kapra smáčíme v těstíčku a zvolna je v horkém tuku smažíme do zlatavé barvy.

  • 4

    Po usmažení kapra ihned podáváme.

Komentáře k receptu