Studená rajčatová s celerem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 1 ks Celer bulvový
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.75 l Voda pitná
  • 1 kg Rajčata
  • 5 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 318 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 662 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 16.9 mg
  • Draslík 3504 mg
  • Vláknina 37211 mg
  • Vitamín A 37211 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 144.8 mg
  • Vitamín E 6.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hodně zralá rajčata omyjeme, rozkrájíme, přidáme očištěný celer, nakrájený na větší kousky, zalijeme vodou, osolíme a vaříme až se rajčata rozvaří.

  • 2

    Rajčata vyndáme, prolisujeme, celer nakrájíme na kostky a vložíme zpět do vývaru.

  • 3

    Vše necháme vychladnout.

  • 4

    Studenou polévku dosolíme, opepříme, zjemníme cukrem a nalijeme na talíře. Doprostřed každé porce dáme lžíci kysané smetany a posypeme nasekaným koprem.

Komentáře k receptu