Studená rajčatová s celerem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 318 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 9 g
- Sodík 662 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 16.9 mg
- Draslík 3504 mg
- Vláknina 37211 mg
- Vitamín A 37211 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 144.8 mg
- Vitamín E 6.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Hodně zralá rajčata omyjeme, rozkrájíme, přidáme očištěný celer, nakrájený na větší kousky, zalijeme vodou, osolíme a vaříme až se rajčata rozvaří. 
- 
                                2Rajčata vyndáme, prolisujeme, celer nakrájíme na kostky a vložíme zpět do vývaru. 
- 
                                3Vše necháme vychladnout. 
- 
                                4Studenou polévku dosolíme, opepříme, zjemníme cukrem a nalijeme na talíře. Doprostřed každé porce dáme lžíci kysané smetany a posypeme nasekaným koprem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        