Polská omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 194 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 406 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 9.5 mg
 - Draslík 207.6 mg
 - Vláknina 2514.2 mg
 - Vitamín A 2514.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.9 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme na tuku, zasypeme moukou a usmažíme světlou jíšku.
 - 
                                2
Rozředíme jí vývarem a 20 minut povaříme.
 - 
                                3
Přecedíme, přidáme jemně nasekanou citrónovou kůru, oloupané, na nudličky nakrájené mandle, oprané rozinky, rybízovou zavařeninu, sůl, víno, cukr a vše 10 minut povaříme.
 - 
                                4